Роздуми про церкву&християнство

Християнство і церква, як на мене дуже різні речі і протилежного мені ніхто не доведе. Якщо вже людина вірить, то має вірити в душі, а не просити допомоги в священників, які очі видеруть за те, щоб ви ходили саме в їхню церкву, а не іншу. Ясно чому вони так діють, але в їх задумах нема нічого святого, а лише бізнес та гроші, яких в них валом (подивіться на їхні машини, на те, як вони живуть).

Згадайте, як ходили інквізиції та вбивали всіх невіруючих. Не думаю що в біблії наказано так робити (я такого не знайшов). Церква завжди гальмувала розвиток науки, бо багато речей вона визнавала позацерковними(нечистими). І вас ще хочеться ходити в церкву? Дійсно є священники, які віддаються своїй роботі, але таких одиниці…

Єдине, що мене приваблює в церквах – це їхня архітектура, бо вона є дійсно красивою…

А ви ходите в церкву!?

Настало лето, жара, сидеть в помещение невозможно! Вам нужно купить кондиционер в харькове и чувствовать себя на много лучше. Это упростит вашу жизнь и дома и в офисе. Поднимет вашу продуктивность.

Share
  • особисто я ні, хоча буваю на свята, коли хочеться побувати в тій атмоссфері…

  • admin

    в якій атмосфері? для мене це переважно атмосфера зла, якщо це новопобудовані, аб історії, якщо це старі церкви….

  • myroslav

    всі релігії просто пояснюють існування людської совісті чимось надприродним. а я вірю у свою совість. для того аби бути Людиною зовсім необов”язково ходити до церкви й ревно молитись за гріхи інших людей.

  • admin

    myroslav

    підтримую!

    але тут я говорив про несумісність християнства, як віри та церкви, як посередника)

  • myroslav

    колись в умовах другої світової після краху усіх демократичних урядів, вони єдині спробували об”єднати це все діло, але не встигли. Потім в умовах окупації совітами, вони берегли культуру. За це подяка велика. Але то було тоді. Зараз все інакше. Вони на рідкість несучасна організація, що має вплив на бабок лише, як на мене.

  • admin

    на рахунок того, щоб було на війні, то погоджуюся! тоді лишалися, як на мене, ті священники, які свято в це вірили, бо священником не було вигідно бути. тому для користі ними ніхто і не ставав.

  • myroslav

    найбільше мене дивує процедура сповіді, я не розумію чому я повинен розповідати іншій людині про свої погані вчинки, або, ще смішніше, про вчинки які вони вважають поганими, а я ні (ну ви розумієте 😉 ).. За свої вчинки я вроді як відповідальний перед своєю совістю і Господом Богом, але аж ніяк не перед ними.

  • admin

    ну так))

    я б теж не проти послухати про чиїсь гріхи за гроші))

    взагалі я не знавець біблії, але мені от стало цікаво чи є там згадки про церкву…

  • myroslav

    частково Біблію церква писала :).. При чім ота, що благословляла хрестові походи, палила вчених і не дозволяла всяких приємних речей робити

  • admin

    які саме частини новітнього заповіту написала церква? просто цікаво…

  • myroslav

    це неможливо взнати. теоретично вони могли поредагувати що завгодно.

  • admin

    ага) теоритично вони могли зробити все)

    а про редагування це ваші здогадки чи є якась документація чи факти?

  • myroslav

    ну здоровий глузд в першу чергу, я не схильний вірити усіляким “Кодам да Вінчі”, а саму тему не досліджував

  • admin

    впринципі погоджуюся з вами)

  • myroslav

    мило поспілкувались )).. пропоную ще про вищу освіту (її якість, сучасні/несучасні підходи, перпективи розвитку в найближчі 100 років у зв”язку з розвитком інету) поспілкуватись в окремій темі ))

  • admin

    ну якщо запропонуєте таку тему в свому блозі, то я з радістю))
    а ні, то я завтра можу про це замітку теж написати, бо це теж досить цікава тема)

  • myroslav

    давай, хотілось би почути чиюсь думку, у мене блогу немає, інколи про це жалію, але не матиму часу вести його регулярно

  • admin

    ну тоді вона буде завтра, а то вночі про таке не дуже хочеться писати)) а завтра вона обов’язково буде.

  • А хто-небудь чув про Ніцше? Мені надзвичайно сподобалася його теза про те, що “Бог помер”. Люди ходять до церкви, ревно моляться, вірять у щось, але тільки-но виходять з “дому Божого” починають чинити просто неймовірні злочини. Так було тоді, так є тепер.

    Церква проповідує скромність, а ви тільки подивіться на внутрішню оздобу храмів, церковну утварь – все в золоті.

    Церква проповідує смиренність та терпимість, але в той же час воює з іншими конфенсіями, та що там конфесіями, патріархатами.

    Бог в кожному з нас.

  • admin

    знаю дуже багато таких людей… ходять до церкви, прислужують там, а самі бухають постійно і т.п… та далеко й глядіти не треба. самим більшим прикладом є священники.

    про Ніцше чув, але його філософією не цікавився…

  • Не берусь нічого стверджувати напевне. Але… Спілкуватися з богом можна і без посередників. Конфесії, патріархати, … то вже … вибір за людиною. Церква (як організація) не може бути ідеальною через одну вагому причину. Ця причина – грішна людина. Все до чого береться людина може бути, як добрим, так і поганим.